АМКУ оштрафував "Вінницягаз" та "Житомиргаз" на 34 тис. гривень за зловживання монопольним становищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Вінницягаз" та "Житомиргаз" на 34 тис. гривень за зловживання монопольним становищем

Казна та Політика
240
Антимонопольний комітет оштрафував газопостачальної компанії "Вінницягаз" на 17 тис. гривень і "Житомиргаз" на 17 тис. гривень і за зловживання монопольним становищем.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.
Комітет встановив, що "Вінницягаз" безпідставно стягувала плату за припинення газопостачання у зв'язку з наявністю заборгованості за спожитий газ та плату за відновлення поставок газу після погашення боргу.
"Житомиргаз" оштрафований за безпідставне завищення споживачам обсягів виробничо-технологічних витрат газу.
Як повідомляло агентство, 47,06% акцій "Вінницягаз" належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", за 19,0938% - ВАТ "АгроПромКомплект" (Львів) і ВАТ "Ролюкс" (Івано-Франківськ), 12, 7356% - ЗАТ "Інвестиційна компанія "Інвест-ресурс" (Івано-Франківськ).
15,86% відкритого акціонерного товариства "Житомиргаз" належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", 35,1% - компанії "Газтек" (по 24% акцій якої належать компаніям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers і Krezer Holdings (всі - Кіпр)), 24,3% - компанії "Хмельницькгаз".
Компанії займаються транспортуванням газу розподільними трубопроводами, а також продають газ населенню, бюджетним організаціям і котельним у своїх областях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас