Moody's підвищило суверенний кредитний рейтинг Болгарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підвищило суверенний кредитний рейтинг Болгарії

Казна та Політика
176
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило суверенний кредитний рейтинг Болгарії на один щабель: довгостроковий рейтинг зобов'язань болгарського уряду підвищено з "Baa3" до "Baa2". Прогноз за рейтингом - "стабільний", повідомило Moody's. Підвищити оцінку кредитоспроможності Болгарії агентству дозволили "бюджетна дисциплінованість країни", а також відносна стійкість фінансової системи Болгарії в нестабільному регіональному середовищі.
Moody's відзначає ефективність заходів з консолідації бюджету країни, підтримуваних останніми структурними реформами (зокрема, пенсійної), завдяки чому боргове навантаження Болгарії перебуває на низькому рівні. Як очікується, в 2011 році дефіцит держбюджету складе менше 3% від ВВП, що відповідає так званим Маастрихтським критеріями (базові орієнтири з бюджетних дефіцитів і рівнів держборгу, закладені в загальноєвропейських угодах).
У 2010 році дефіцит бюджету Болгарії склав усього лише 3,2% ВВП - кращі показники в Євросоюзі були тільки у Швеції, Фінляндії, Люксембурга та Естонії.
Крім того, Moody's вказує на вдосконалення державних інститутів Болгарії: так, місцевий Центробанк проводить "дуже ефективну" політику валютного управління (курс болгарського лева з 1999 року прив'язаний до євро). Крім того, Міністерство фінансів країни домоглося важливих поправок до закону про структуру державного бюджету, які обмежують бюджетний дефіцит цифрою в 2% від ВВП, а бюджетні витрати - в 40% ВВП.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас