В Іспанії ухвалено закон про підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії ухвалено закон про підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років

Казна та Політика
375
Парламент Іспанії остаточним голосуванням схвалив законопроект, що передбачає підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років. Сьогодні були узгоджені всі поправки, внесені раніше іспанським сенатом, і закон набуває чинності з 2013 р., передає РБК з посиланням на Associated Press.
Раніше іспанці виходили на пенсію і могли отримувати пенсійну допомогу з 65 років, пропрацювавши 35 років. Згідно зі схваленим сьогодні законом, громадяни Іспанії будуть виходити на пенсію в 67 років після 37 років стажу. Новий закон передбачає можливість виходу на пенсію і в 65 років при збереженні пенсійної допомоги, якщо людина трудилася на благо країни 38,5 років.
Зазначимо, що підвищення пенсійного віку - лише один із заходів, передбачених урядом країни в рамках програми зі скорочення дефіциту бюджету. Раніше повідомлялося, що Іспанія має намір скоротити держвитрати майже на 4% - до 117 млрд євро в 2012 р. Дані кроки покликані зміцнити впевненість інвесторів у кредитоспроможності країни.
Іспанія є однією з країн єврозони, що відчуває фінансові труднощі і належить до групи PIGS (Португалія, Іспанія, Італія, Греція). Саме ці країни чинять найбільше проблем своїм партнерам по єврозоні, оскільки мають великий зовнішній борг і слабкі можливості для його погашення (в основному через недостатнє зростання економіки).
За підсумками 2010 р. бюджетний дефіцит Іспанії склав 11,2% ВВП. Уряд має намір довести його до позначки в 9,3% ВВП до кінця 2011 р. і до рівня в 3% ВВП - до кінця 2013 р. Для цього влада Іспанії схвалила пакет заходів, який передбачає скорочення зарплат держслужбовців на 5%, а також скорочення зарплат ключових членів уряду (зокрема прем'єр-міністра) на 15%. Крім того, передбачено припинення індексації пенсій і заморожування низки соціальних виплат. Таким чином, за два роки уряд країни має намір заощадити 15,25 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас