Україна скасує заборону на ввезення бобових з Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна скасує заборону на ввезення бобових з Єгипту

Аграрний ринок
149
Україна перегляне рішення про заборону ввезення бобових з Єгипту після підтвердження факту, що продукція не містить кишкову паличку E. Coli, повідомив перший заступник начальника Головної державної інспекції з карантину рослин України Олександр Борзих.
"Коли ми будемо мати підтвердження того, що немає підстав для хвилювань, і дійсно буде підтверджено той факт, що єгипетська продукція - чиста від штаму бактерії Escherichia coli, рішення Укрголовдержкарантину від 07.07.2011 року № 4811-012-1 буде переглянуто, тобто заборону скасовано", - йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України з посиланням на Борзих в ході його зустрічі 20 липня з надзвичайним і повноважним послом Арабської Республіки Єгипет в Україні Ясиром Мохамедом Атеф Абдель Кадер.
Борзих нагадав, що Головна державна інспекція з карантину рослин України (Укрголовдержкарантин) 7 липня ввела заборону на ввезення бобових з Єгипет після повідомлення Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), що джерелом кишкової інфекції в ЄС могло стати насіння бобових з Єгипту.
Посол, у свою чергу, зазначив, що єгипетська сторона стурбована причиною введення заборони Україною ввезення бобових з його країни. За його словами, проведені дослідження в ряді лабораторій ЄС не підтвердили наявності штаму кишкової палички в єгипетських насінні бобових. Дипломат пообіцяв направити дану інформацію в Укрголовдержкарантин.
Борзих уточнив, що в 2010 році Україна імпортувала з Єгипту 2 тонни бобових, а за п'ять місяців 2011 року - лише 1 тонну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас