ЄС розглядає можливість гарантій за зобов'язаннями Греції для ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розглядає можливість гарантій за зобов'язаннями Греції для ЄЦБ

Казна та Політика
172
Уряди країн єврозони розглядають можливість надання гарантій за борговими зобов'язаннями Греції у випадку дефолту в будь-якій формі, щоб зберегти доступ банків країни до кредитів Європейського центрального банку (ЄЦБ), повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Одним із засобів забезпечення грецьких бондів можуть стати папери Європейського фонду фінансової стабільності, що мають найвищі кредитні рейтинги.
Якщо дефолт виявиться неминучим, влада ЄС зробить все можливе, щоб максимально скоротити його терміни і обсяг невиконаних зобов'язань.
Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше і його колеги з Центробанку єврозони виступають проти дефолту Греції, який, на їхню думку, може спровокувати чергову фінансову кризу у всьому світі. ЄЦБ оголосив, що не братиме держоблігації Греції у заставу, якщо їх рейтинг буде знижений до "вибіркового дефолту" будь-яким з рейтингових агентств.
Паралельно в четвер прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер не виключив можливості вибіркового дефолту Греції, підкресливши при цьому, що інші шляхи вирішення проблеми були б більш бажані.
"Я не уповноважений відповідати ні "так", ні "ні" на питання про те, чи буде вибірковий дефолт. Ніколи не можна виключати таку можливість, але слід зробити все, щоб її уникнути", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас