Небувалі снігопади в Чилі: випало до 2,5 м снігу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небувалі снігопади в Чилі: випало до 2,5 м снігу

Казна та Політика
853
У Чилі близько 16 тис. чоловік виявилися відрізаними в передгір'ї Анд на півдні країни через небувалі снігопади. Президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив територію "зоною катастрофи": стовпчик термометрів впав до -20 градусів, передає радіо "Маяк".
У деяких гірських районах випало до 2,5 м снігу, всі гірські дороги опинилися під сніжними завалами. В результаті розгулу стихії не тільки була порушена система сполучення з "великою землею", що робить неможливим постачання продовольства і води, але також відбулося масштабне відключення світла в гірських селах.
Зараз рятувальники намагаються розчистити дороги і відновити подачу електрики. Найсильніше стихія ударила по 6,5 тис. жителях комуни Лонкімай, розташованої в 700 км на південь від столиці Сантьяго. Минулою ночі стовпчик термометра опустився до -18 градусів.
Подібні аномально низькі температурні рекорди не фіксувалися в Чилі протягом останніх 30 років. У гірських районах почався масовий падіж овець, що зазвичай пасуться на природних пасовищах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас