Азаров: Україна має бути готова до нової світової фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна має бути готова до нової світової фінансової кризи

Казна та Політика
3150
Передові економічні експерти прогнозують можливість нової світової кризи. Про це сьогодні заявив під час засідання Кабінету міністрів України прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Підвищені вимоги до економічного аналізу і планування диктує ситуація на світових ринках. Вона непроста і навіть складна. Обидва світові емісійні центри - США і Європейський Союз - стоять на порозі рішень, які можуть мати травматичні наслідки для світової економіки. США мають намір збільшити національний борг до рівня, який перевищує ВВП цієї держави. Європейський Союз оголошує про безпрецедентну грошову допомогу окремим державам, яка у будь-якому випадку відіб'ється на показниках європейського ринку. Передові економічні експерти попереджають про можливість нової світової кризи. Ми не стали ігнорувати такі попередження, як це робили наші попередники, тому країну потрібно готувати до будь-якого сценарію. Сьогодні як ніколи ми орієнтовані на власні сили і внутрішні ресурси", - сказав Азаров.
Нагадаємо, вчора було опубліковано заяву МВФ, в якій йдеться про небезпеку виникнення боргової кризи в Європі, якщо не вдасться найближчим часом вирішити проблему з боргами Греції. "Такий розвиток подій може послідувати, якщо найближчим часом не будуть зроблені рішучі кроки для запобігання розповсюдженню фінансових проблем, подібних грецьким, в інших країнах єврозони", - заявили експерти МВФ. Криза в Європі матиме глобальні наслідки, вважають вони.
Ця заява фонду була опублікована за два дні до зустрічі представників країн єврозони щодо проблеми боргової кризи в Греції.
Відзначимо, що США також стоять на порозі боргової кризи. Якщо уряд Барака Обами і Сенат на прийдуть до компромісного рішення з приводу збільшення ліміту державного боргу, може бути оголошений дефолт за держоблігаціями США, термін погашення яких закінчується 2 серпня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас