Експерти: Затримка Волги може бути демонстрацією відсутності вибірковості влади в боротьбі з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Затримка Волги може бути демонстрацією відсутності вибірковості влади в боротьбі з корупцією

Кримінал
658
Затримка голови Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василя Волги може бути пов'язана з бажанням діючої влади продемонструвати відсутність вибірковості в боротьбі з корупцією, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.
" У мене два варіанти. Перший - дійсно був факт корупційних дій, і у зв'язку із цим відбулася затримка. Другий - можливо, хтось прагне на цю посаду (цікаво навіть бачити, кого призначать на цю посаду)… Але ці варіанти потрібно переглянути - чи дійсно був факт корупції, або хтось прагне на цю посаду", - сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Балу.
" Як мінімум, це буде дуже непоганий аргумент для критиків і опонентів на рахунок вибірковості із приводу будь-яких корупційних дій, це буде використано діючою владою як плюс собі", - відзначив він.
Експерт висловив сумнів, що затримка Волги пов'язана з його зв'язками з Росією. "Якщо я скажу, що в нас купа агентів впливу Росії, які займають вищі пости в державі, ви ж не здивуєтеся? Я не думаю, що це аргумент. Інакше половину високопоставлених людей необхідно буде затримувати. Це може бути, але не є чимсь дивовижним", - сказав він.
У свою чергу, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський заявив, що новина про затримку Волги для нього є несподіванкою, однак очевидним є бажання влади продемонструвати відсутність політичної мотивації в антикорупційних судових процесах.
"Борються з корупцією не тільки з табору опонентів, але також і з табору своїх союзників - ця мотивація очевидна, - але більше я нічого сказати поки не можу", - відзначив Погребинський.
Раніше у вівторок Генпрокуратура повідомила, що голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Волга затриманий за здійснення злочину, пов'язаного з корупцією.
Його доставлено в ізолятор тимчасового утримування, у цей час проводяться необхідні слідчі дії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас