Меркель не бачить необхідності в прокладанні третьої черги газопроводу "Північний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель не бачить необхідності в прокладанні третьої черги газопроводу "Північний потік"

Енергетика
442
У Німеччині не очікується значного збільшення попиту на газ з Росії, незважаючи на відмову від атомної енергетики - про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила в ході міждержавних консультацій в Ганновері у вівторок, передає Deutche Welle.
Так глава уряду ФРН відреагувала на пропозицію російського прем'єр-міністра Володимира Путіна про можливу прокладку третьої труби в рамках магістралі "Північний потік". Німеччині буде потрібно більше газу, але не в масштабі, який зажадає "будівництва третьої, четвертої чи п'ятої труби", - повідомляє Меркель.
На припущення віце-прем'єра Віктора Зубкова про те, що попит на газ зросте в Німеччині на 30-35 відсотків, Меркель відповіла: "Подивимося". Втрати від відключення АЕС Німеччина, за її словами, збирається заповнити за допомогою посиленого розвитку сектора поновлюваних джерел енергії.
"Північний потік" - принципово новий маршрут експорту російського газу в Європу. Газопровід пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга в Ленінградській області) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Акціонерами Nord Stream AG є ВАТ "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding ("дочка" BASF SE) і E. On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландська NVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez SA (по 9%).
Бюджет проекту - 7,4 млрд євро. Початок транспортування природного газу безпосередньо з Росії в Євросоюз по газопровідній системі "Північний потік" намічено на IV квартал 2011р. Будівництво другої, паралельної, нитки буде завершено в 2012 р. Після завершення будівництва обох ниток в кінці 2012 р. "Північний потік" зможе транспортувати з РФ до Європи 55 млрд куб. м газу на рік, що достатньо для забезпечення 26 млн домогосподарств.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас