Глава ЄЦБ закликає глав країн єврозони не допустити дефолту Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ закликає глав країн єврозони не допустити дефолту Греції

Казна та Політика
253
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявив, що не можна допустити дефолту Греції, навіть часткового, в контексті глобальної і європейської економічної кризи.
У вівторок словацька газета Hospodarske Noviny опублікувала його інтерв'ю, яке цитує європейська преса напередодні саміту Єврогрупи 21 липня, присвяченого головним чином грецькій борговій кризі.
"Ми просимо уряди зони євро знайти якомога швидше прийнятні рішення", - заявив Тріше. За його словами, відповідальність за ці рішення повністю лежить на плечах урядів 17 країн єврозони. Головний європейський банкір відкидає твердження, що дефолт Греції допоможе виходу з кризи, які, зокрема, підтримує голова словацького парламенту.
Словаччина, яка приєдналася до зони євро в 2009 році, була єдиною країною Єврогрупи, яка відмовилася брати участь у першій позиці Греції в 2010 році. Чинний словацький уряд дає зрозуміти, що пручатиметься і новій позиці теж.
"Вступ до зони євро тягне за собою деяку взаємозалежність, яка є вигодою валютного союзу", - заявив Тріше.
Метою надзвичайного саміту зони євро 21 липня стане остаточна домовленість членів Єврогрупи з другого плану фінансової допомоги Греції, який схвалюється у зв'язку з недостатністю попереднього. Передбачається, що саміт також розгляне ситуацію в Іспанії та Італії, фінансове становище яких останнім часом викликає тривогу. Однак голова ЄЦБ висловив думку, що вони впораються з ситуацією і допомога їм не знадобиться.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас