Україна почала модернізацію газотранспортної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почала модернізацію газотранспортної системи

Енергетика
561
Україна розпочала сьогодні, 19 липня, модернізацію магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Церемонія відбулася в районі міста Богуслава Київської області. На ній були присутні прем'єр-міністр України Микола Азаров, керівництво НАК "Нафтогаз України", ДК "Укртрансгаз", а також представники кількох великих світових газових компаній, зокрема "Газпрому".
Прем'єр-міністр України заявив, що модернізація газотранспортної системи України буде проведена в найкоротші терміни. Він також розраховує, що Росія приєднається до модернізації системи. Про це Азаров сказав на сьогоднішньому брифінгу, повідомляє прес-служба уряду.
"Нам доведеться в найкоротші терміни величезний обсяг роботи. Чим викликана необхідність і крупність витрат, і виконання такої великої і серйозної роботи? У держави багато таких проблем, дуже багато. Незважаючи на важку ситуацію, ми розпочинаємо таку важливу і складну роботу - у нас немає іншого виходу. Цього року вступає в дію північна гілка обхідного газопроводу "Північний потік", ведуться проектні роботи з будівництва обхідного південного газопроводу. Ми повинні нашим партнерам: і європейським, і Росії продемонструвати всі конкурентні переваги нашої газотранспортної системи, а для цього потрібна масштабна реконструкція побудованого і введеного в експлуатацію 30 років тому газопроводу... Отже ми повинні в найкоротші терміни її модернізувати, реконструювати, значно знизити витрати з прокачування газу і запропонувати нашим партнерам конкурентні переваги. У цьому наш шанс як транзитної країни", - зазначив Азаров.
Проект розрахований на 9 років, при цьому перша черга - на три роки. Обсяг інвестицій на першу чергу реконструкції становить понад 538 млн дол, з яких 230 млн - власні кошти і 308 млн - кредитні.
Магістральний газопровід "Уренгой-Помари-Ужгород" проходить по території десяти областей України: Сумської, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської. Він з'єднує газові родовища півночі Західного Сибіру з кінцевими споживачами в Європі. Побудований в 1983 році. Загальна довжина - 4 451 км, потужність - 32 млрд. куб. м газу на рік. Діаметр кожної з трьох ниток - 1 420 мм. Протяжність по території України - 1 160 км.
Газотранспортна система України включає 37,5 тис. км газопроводів, 71 компресорну станцію і 13 підземних сховищ газу із загальним активним обсягом газу 32 млрд куб. м. Пропускна спроможність системи на вході - 288 млрд куб. м газу на рік, на виході - 175 млрд куб. м, у тому числі в країни Євросоюзу - 141 млрд куб. м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас