Обама: Дефолт з облігацій США призведе до збільшення запозичень для всієї країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Дефолт з облігацій США призведе до збільшення запозичень для всієї країни

Казна та Політика
1307
Нездатність адміністрації США і Конгресу досягти угоди про підвищення ліміту держборгу спровокує дефолт за борговими зобов'язаннями США, що може привести до збільшення вартості запозичень для країни, компаній і громадян, заявив президент США Барак Обама в ході прес-конференції.
"Ситуація може скінчитися тим, що відсоткові ставки виростуть для кожного, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Ефект буде той же, що і підвищення податків для всіх".
За словами Обами, у США є шанс стабілізувати свою фінансову ситуацію - і багаті американці повинні "хотіти зробити більше", щоб розділити це навантаження.
Як повідомлялося, президенту США необхідно досягти угоди з обома палатами американського Конгресу про збільшення стелі держборгу, що становить зараз $14,3 трлн, до 2 серпня, коли уряд вичерпає всі наявні у нього можливості для фінансування витрат.
Раніше члени Республіканської партії в Палаті представників США заявили, що планують наступного тижня провести голосування з проекту, який включає в себе збільшення ліміту держборгу США на $2,4 трлн, скорочення витрат уряду, а також поправки до закону про бюджет.
Коментуючи цю заяву, Обама зазначив, що заощадити $2,4 трлн без збільшення податкового виручки буде означати "знищення" внутрішніх програм - і він буде виступати проти цього.
План, запропонований лідерами демократичної більшості і республіканської меншості в Сенаті Гаррі Рейдом і Мітчем Макконеллом, передбачає, що президент США повинен отримати право до кінця 2012 року тричі підвищити ліміт держборгу в цілому на $2,5 трлн. При цьому на кожен новий долар держборгу президенту доведеться запропонувати по долару скорочень витрат федерального бюджету.
У п'ятницю президент США Барак Обама скасував чергову п'ятничну зустріч з лідерами Конгресу, давши їм, за його власними словами, "від 24 до 36 годин" на те, щоб висунути такі пропозиції за програмою скорочення бюджетного дефіциту і підвищення ліміту держборгу, які задовольнили б обидві палати парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас