Скорочення потоку туристів у Греції вдалося уникнути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення потоку туристів у Греції вдалося уникнути

Казна та Політика
330
Економічна криза в Греції не позначилася на кількості туристів, які відвідують країну, повідомив міністр туризму країни Павлос Геруланос "Інтерфаксу".
Міністр підкреслив, що страйки і вуличні акції протесту, що проходять час від часу в Афінах, не загрожують безпеці туристів.
"Минулого року ці картини справді створили проблеми для грецького туризму: з Великобританії, з Німеччини у нас був істотний спад, - зазначив він - Ця прогалина, що виникла рік тому, була компенсована туристичними потоками з Росії, Туреччини, Ізраїлю та Сербії ".
"У поточному році фіксується зростання зі старих ринків - з Великобританії та Німеччини, а також ще більше зростання - з нових. Цьому сприяє ще і те, що цього року ми у вісім разів збільшили кількість видаваних багаторазових віз", - додав П. Геруланос.
Раніше в ЄС звучали заклики заповнити дефіцит бюджету в Греції за допомогою продажу островів та історичних пам'яток. Проте міністр підкреслив, що, в Греції це питання не розглядається.
"Питання продажу грецьких островів не стоїть взагалі. Що ми намагаємося зробити, так це максимально раціонально використовувати ті можливості, які роблять Грецію таким унікальним напрямом, - повідомив міністр. - На багатьох островах, наприклад, розвивається сонячна або вітрова енергетика, інші виділяються для чисто туристичних цілей - на них грецький уряд здає в довгострокову оренду земельні ділянки для будівництва готелів, облаштування полів для гольфу і причалів для яхт. Ось таке використання держвласності відповідає нашим цілям".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас