Гельмут Коль критикує європейську політику Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гельмут Коль критикує європейську політику Меркель

Казна та Політика
355
Колишній голова ХДС, екс-канцлер Німеччини Гельмут Коль критично висловився щодо європейської політики нинішнього глави німецького уряду Ангели Меркель. Про це повідомляє Deutsche Welle. Розвиток ситуації в Європейському Союзі викликає занепокоєння екс-канцлера. З посиланням на одного з найближчих соратників Коля, який відвідав його останніми днями, зазначається, що екс-канцлер назвав курс Меркель "дуже небезпечним". "Вона руйнує мою європейську політику", - процитував слова соратник Коля.
Раніше з критикою курсу Меркель виступили відомі представники ХДС. Вони, зокрема, висловили побоювання, що партія може втратити репутацію прихильника процесу європейської інтеграції. "Європа - це політичний проект. Тому вкрай важливо не віддати цей проект на відкуп рейтинговим агентствам", - заявив прем'єр-міністр Гессена, заступник голови ХДС Фолькер Буфьє. Економічні експерти також нарікають на те, що у федерального уряду немає чіткої лінії у проведенні європейської політики. "Не можна допустити, щоб населення Німеччини, орієнтованої на експорт, стало скептично ставитися до процесу європейської інтеграції", - заявив глава Економічної ради ХДС Курт Лаук. За його словами, уряд має обрати з цього питання наступальну позицію.
Наразі країни єврозони ведуть інтенсивні переговори про нову програму допомоги Греції, яка опинилася на межі банкрутства. Цій темі буде присвячена надзвичайна зустріч глав держав і урядів країн єврозони, намічена на четвер, 21 липня, в Брюсселі. Спірним залишається питання про залучення приватних кредиторів, на чому наполягає Німеччина.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас