В Україні хочуть заборонити рекламу ліків та БАДів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть заборонити рекламу ліків та БАДів

446
Член фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Тетяна Бахтєєва від імені очолюваного нею парламентського Комітету з питань охорони здоров'я пообіцяла добитися "повної і тотальної заборони реклами лікарських засобів та біологічно активних добавок", пише "Газета.ua".
Відповідний законопроект вже схвалений у першому читанні. Остаточне його схвалення очікується на наступній сесії Верховної Ради у вересні 2011 року.
"У першому кварталі 2011 року фармацевтичні компанії сумарно інвестували в рекламу ліків на телебаченні, в пресі і на радіо 752 мільйонів гривень. Що на 38 відсотків більше за попередній рік. Цієї суми вистачило б, щоб у повному обсязі профінансувати державні програми з боротьби з туберкульозом і ВІЛ/СНІДом", - заявила Бахтєєва.
Крім заборони на рекламу ЛЗ та БАДів, парламентський комітет з охорони здоров'я очікує на схвалення у вересні законопроекту, спрямованого на боротьбу з фальшивими препаратами. Зокрема, цим законопроектом вводиться термін "фальсифікований лікарський засіб" і вводиться кримінальна відповідальність за поширення таких ліків.
На думку Бахтеєвої, на Україні є всі можливості для організації цивілізованого фармринку. "Це питання перебуває під постійним контролем президента Віктора Януковича, і над його рішенням повинні працювати не тільки структури охорони здоров'я, а й митні, податкові та правоохоронні органи", - зазначила вона.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас