У Луганську готові виробляти по 100 електровозів на рік для "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Луганську готові виробляти по 100 електровозів на рік для "Укрзалізниці"

246
Холдингова компанія "Луганськтепловоз", єдиний в Україні виробник магістральних вантажних тепловозів, і Державна адміністрація залізничного транспорту України (Укрзалізниця) наступного тижня мають намір підписати протокол про наміри щодо придбання залізничним відомством рухомого складу луганського виробника.
Відповідно до прес-релізу Луганськтепловозу, поширеного в п'ятницю, така домовленість досягнута сторонами в ході відвідин Луганськтепловозу генеральним директором Укрзалізниці Володимиром Козаком.
Згідно з повідомленням, генеральний директор ХК "Луганськтепловоз" Сергій Міхєєв підкреслив, що компанія готова налагодити виробництво 100 електровозів в рік для Укрзалізниці навіть за умови наявності інших замовлень на випуск тепловозів і приміських поїздів.
"Безумовно, це буде пов'язано з труднощами промислового зростання, але потенціал заводу, кваліфікація персоналу дозволяють при правильному плануванні та відповідальному виконанні завдань розраховувати на успіх. При цьому ми будемо заробляти кошти і на модернізацію технологічні процеси і технічне переоснащення заводу", - цитує прес-служба підприємства Міхєєва.
У повідомленні наголошується, що протягом наступного року може бути вирішена задача і освоєння комплектуючих, вузлів і агрегатів для електровозів українськими (у тому числі луганськими) підприємствами, а на першому етапі продовжиться виготовлення локомотивів спільно з Новочеркаським електровозобудівним заводом (РФ, входить в Трансмашхолдинг - ред.).
За словами голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, що наводиться в прес-релізі, вже є попередня домовленість з низкою підприємств регіону, зацікавлених в організації виробництва вузлів і агрегатів за наявності довгострокових замовлень і планів.
У прес-релізі з посиланням на главу Укрзалізниці Козака зазначається, що крім вантажних електровозів відомство зацікавлене в придбанні приміського рухомого складу, в тому числі дизель-поїздів, однак перевага луганської техніці буде надана за умови відповідності її вимогам надійності, дизайну і комфортабельності.
Як повідомлялося, Укрзалізниця розраховує закупити не менше 500 локомотивів протягом п'яти років з урахуванням планованого списання значної кількості локомотивів. Луганськтепловоз входить до складу найбільшого російського виробника рухомого складу для залізниці та метро - ВАТ "Трансмашхолдинг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас