Каменем спотикання в переговорах щодо СОТ між США та РФ стала свинина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каменем спотикання в переговорах щодо СОТ між США та РФ стала свинина

269
У переговорах зі США щодо вступу до СОТ Росії вдалося "серйозно просунутися". Особливо в питаннях умов промислового складання автомобілів на території РФ. Однак гальмом переговорного процесу і раніше залишаються розбіжності партнерів за квотами на імпорт свинини.
"По режиму імпорту м'яса ще поки залишаються розбіжності", - повідомила журналістам міністр економічного розвитку РФ Ельвіра Набіулліна, коментуючи підсумки своєї нещодавньої робочої поїздки в США, пише ІТАР-ТАРС.
Раніше в кінці червня помічник президента Аркадій Дворкович згадував, що переговорники ніяк не можуть домовитися, чи буде становити "квота з ввезення горезвісної свинини" 470 або 400 тис тонн на рік, а квота на виробництво автомобілів у Росії - 250 тис або 300 тис машин на рік.
Наразі, як повідомила Набіулліна, за промислове складання переговорний процес близький "до знаходження спільного розуміння з американцями".
За її словами, приведення умов промзбирання у відповідність до норм СОТ передбачає певний перехідний період. Остаточно переговори в цьому напрямі поки не завершені.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас