Прокурор зачитала обвинувальний висновок у справі Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурор зачитала обвинувальний висновок у справі Тимошенко

Кримінал
3437
Прокурор Лілія Фролова закінчила зачитувати обвинувальний висновок у справі щодо екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
В обвинувальному висновку зачитувалися свідчення свідків у справі: колишнього голови НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини, прем'єр-міністра України Миколи Азарова, екс-Президента України Віктора Ющенка, екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника та інших.
Зокрема, Ющенко, згідно з показаннями, які зачитала прокурор, стверджує, що Юлія Тимошенко, всупереч його прохання, перед підписанням контрактів не повідомила йому про вартість газу. "Вона тільки говорила, що ціна буде невисокою", - заявив він.
За свідченнями Олега Дубини, Юлія Тимошенко погрожувала йому звільненням: "Юлія Тимошенко перед підписанням контрактів погрожувала мені звільненням з роботи у разі моєї відмови підписати контракти". Разом з тим, згідно з його свідченнями, Дубина, спираючись на власний досвід, повідомляв уряду, що можна було протримати країну, не купуючи газ у Росії, до кінця лютого 2009 р., і спробувати домовитися з Росією на більш вигідні умови.
Згідно зі свідченнями Миколи Азарова, Тимошенко заради низької ціни погоджувалася залишити Чорноморський флот Російської Федерації в Криму ще на 50 років. За словами прем'єра, про це йому повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
Зазначимо, що зачитування обвинувального висновку проходило без обвинуваченої. Тимошенко сьогодні зранку була видалена з зали суду на одне засідання. Також, на засіданні були відсутні її захисники.
24 червня 2011 року почався судовий процес над екс-прем'єр-міністром України, лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко щодо "газової справи". Її звинувачують у перевищенні службових повноважень та схваленні одноосібного рішення при укладенні газових угод у 2009 р.
Генеральна прокуратура України обрала щодо Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас