Мідь може подорожчати наступного тижня на тлі скорочення видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мідь може подорожчати наступного тижня на тлі скорочення видобутку

Казна та Політика
93
Мідь може подорожчати наступного тижня на тлі скорочення видобутку металу через несприятливі погодні умови в окремих регіонах, а також страйків, повідомляє агентство Bloomberg.
6 з 13 (46%) опитаних агентством інвесторів, трейдерів і аналітиків прогнозують підвищення вартості міді, п'ятеро очікують на її зниження, і два респондента не очікують на істотні зміни.
Rio Tinto Group повідомила в четвер про скорочення виробництва міді в другому кварталі на 24% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Несприятливі погодні умови в Чилі в липні перервали видобуток міді, у тому числі на найбільшому в світі родовищі Escondida.
Крім цього, співробітники компанії Codelco, що є найбільшим світовим виробником міді, цього тижня провели перший за 18 років загальний страйк.
"Обсяг поставок відстає від рівня попиту, - відзначає аналітик Barclays Capital у Лондоні Гейл Беррі. - Результати Rio Tinto показують, що представникам галузі стає складніше нарощувати видобуток".
Згідно з прогнозом International Copper Study Group, попит на мідь цього року перевищить її поставки на 377 тис. тонн.
Вартість міді з поставкою через три місяці з понеділка по четвер опустилася на 0,1%. У ході торгів на Лондонській біржі металів у п'ятницю ці контракти торгуються на рівні $9648 за тонну, що на $18 (0,2%) вище за ціну на закритті ринку в четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас