Прокурор вже зачитав свідчення Дубини, Грищенка й Азарова в "газовій справі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурор вже зачитав свідчення Дубини, Грищенка й Азарова в "газовій справі"

Кримінал
442
Прокурор у процесі щодо "газової справи" зачитала свідчення екс-голови Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Олега Дубини, колишнього посла України в РФ Костянтина Грищенка, прем'єр-міністра України Миколи Азарова.
Так, Дубина в своїх свідченнях щодо "газової справи" заявив, що в 2009 році Тимошенко погрожувала йому звільненням у випадку відмови підписувати газові контракти з РФ.
"Вона дійсно загрожувала мені звільненням у разі відмови від підписання контрактів", - зачитала свідчення Дубини держобвинувач.
У свідченнях Дубина заявив, що спочатку відмовлявся підписувати контракти, проте пізніше Тимошенко дала директиви уряду на їх підписання. Крім того, відзначено в показаннях, Тимошенко пригрозила, що звільнить його, а контракти підпише хтось інший.
У свідченнях Азарова, які зачитала держобвинувач, наводиться висловлювання прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. Зокрема, М. Азаров заявив, що в розмові з ним Путін сказав, що в 2009 році Тимошенко погодилася продовжити на 50 років оренду ЧФ РФ в Криму.
Держобвинувач Лілія Фролова вже більше години зачитує свідчення.
"Якщо Ви бажаєте, суд може оголосити перерву для відпочинку", - сказав головуючий суддя Родіон Кірєєв, звертаючись до держобвинувача, проте та відмовилася.
У залі суду спокійно, є вільні місця.
Як повідомлялося, Тимошенко в п'ятницю була видалена із залу суду на одне засідання через те, що категорично відмовилася вставати, звертаючись до суддів.
На час оголошення показань свідків суддя заборонив відео фіксацію і пряму телетрансляцію судового засідання.
Печерський районний суд розглядає справу про перевищення службових повноважень Тимошенко при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень).
За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас