Від санкцій МС можуть постраждати українські сировари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від санкцій МС можуть постраждати українські сировари

Аграрний ринок
292
Заборона на ввезення тваринницької продукції в країни Митного союзу (МС) негативно позначиться на виробниках сирів, вважає керівник групи експертів асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Володимир Лапа. Таку думку висловив у бесіді з кореспондентом УНІАН.
На його думку "щодо інших видів продукції це не настільки критично". Якщо говорити про м'ясо птиці, то толком і не встигли розвинути поставки. Тому там буде обмежений вплив, а в молочній промисловості складніше", - вважає Лапа.
Крім того, експерт зауважив, що до списку підприємств, яким заборонено експорт, потрапили й ті, які є найсучаснішими в Україні, використовують нові технології, що застосовуються і в Європі. У той же час, він не відкидає, що на окремих підприємствах могли знайти щось, що не відповідає вимогам МС. "Говорити про те, що там цілком обґрунтовано чи не обґрунтовано, я б не взявся. Очевидно, на низці підприємств могли бути виявлені недоліки, інші підприємства – можливо, там несуттєві технічні деталі, які можна підправити і ініціювати додаткові перевірки, щоб відновити поставки", - пояснив він.
При цьому експерт підкреслив, що повністю виключати вплив інших факторів, які призвели до введення заборони, не можна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас