Експерт: Відставка уряду Азарова не відбудеться як мінімум протягом року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відставка уряду Азарова не відбудеться як мінімум протягом року

Казна та Політика
209
Як мінімум, протягом найближчого року у владі не буде підніматися питання відставки нинішнього Кабінету міністрів України на чолі з Миколою Азаровим, вважає директор компанії персонального і стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець.
"Про відставку уряду і прем'єра не буде йтися, як мінімум, протягом року. Постать Миколи Азарова дуже влаштовує президента Віктора Януковича", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.
Березовець зазначив, що чинний глава уряду є рівновіддаленою фігурою від всіх груп впливу в партії влади, і, незважаючи наявність питань щодо ефективності його роботи, про його відставку найближчим часом йтися не буде.
Експерт зазначив, що минулий політичний рік ознаменувався зміцненням персональної президентської вертикалі В. Януковича, який має прямий вплив на діяльність уряду.
Водночас, за його словами, погіршилася ситуація з опозицією.
"Парламент втратив можливість бути своєрідною переговорним майданчиком. Є проблеми серед самої опозиції, не спостерігається процес об'єднання, недавні спроби "Нашої України" (до об'єднання опозиції) не зустрічають розуміння, хоча останнім часом намітилися певні тенденції для співпраці між опозиційними силами", - сказав він.
Березовець також звернув увагу на прогрес у взаєминах між Україною і Європейським Союзом, зокрема, в питанні підписання Угоди про асоціацію. На його думку, кримінальні справи стосовно лідерів української опозиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка не вплинуть на укладення даного договору.
У свою чергу, директор Українського філіалу Інституту країн СНД Володимир Корнілов сказав, що за останній рік основні рішення в Україні приймалися не в парламенті.
"Українці стали свідками прийняття "недореформ", які болісно відбилися на суспільстві, вони (реформи) половинчасті та не доведені до кінця, дуже розтягнуті в часі", - зазначив він.
Експерт прогнозує восени 2011 року активізацію українсько-російських відносин. Корнілов вважає, що в цей період будуть укладені дуже важливі міждержавні документи, що стосуються, в тому числі, питань економічного співробітництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас