Volkswagen "продав" марку Opel китайцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen "продав" марку Opel китайцям

635
Голова ради директорів концерну Volkswagen Мартін Вінтеркорн висловив думку, що компанію Opel придбає китайський автовиробник, якщо General Motors зважиться на продаж. Такі слова Вінтеркорна наводить Bloomberg з посиланням на німецьку газету Frankfurter Allgemeine Zeitung.
У червні 2011 року інформація про можливий продаж марки Opel з'явилася в німецьких ЗМІ, проте пізніше представники General Motors це спростували, назвавши повідомлення в пресі "спекуляцією". Згідно з офіційною інформацією, американський концерн має намір провести реструктуризацію "Опеля".
На думку Вінтеркорна, продаж марки Opel була б для GM природною, оскільки з 1999 року автовиробник втратив у Європі 14,5 мільярда доларів. Проте з ним не згодні аналітики, які вважають, що при продажі "Опеля" американцям доведеться відмовитися від німецьких технологій, які наразі використовуються в автомобілях Chevrolet та Buick. Крім того, експерти вважають безпідставними висновки Вінтеркорна про те, що Opel продадуть китайцям, а не іншим автовиробникам.
Як пояснили агентству в прес-службі "Фольксвагена", Вінтеркорн заговорив про можливий продаж "Опеля" тільки тому, що йому було поставлено відповідне питання. Заяви керівника компанії не варто розглядати як твердження про те, що німецьку марку обов'язково продадуть.
У 2009 році концерн GM оголосив про наміри продати марку Opel. Як покупець був обраний міжнародний консорціум "Магна" і "Ощадбанку". Однак пізніше американці вирішили відмовитися від продажу і провести реструктуризацію бренду самостійно. Для цього в січні 2010 року концерн виділив 650 мільйонів євро на потреби компанії Opel, пообіцявши ще раз надати фінансову допомогу в подальшому, а також заручившись підтримкою деяких європейських держав. Гроші витратять на підтримку працездатності компанії, а також на створення в 2010-2011 році 12 нових моделей.
За підсумками 2010 року збиток концерну General Motors на європейському ринку склав 1,8 мільярда доларів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас