Рейтинг США повинен бути знижений на 4 сходинки, на 2 рівні нижче за італійський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг США повинен бути знижений на 4 сходинки, на 2 рівні нижче за італійський

Казна та Політика
1007
США повинні мати кредитний рейтинг "А+" за шкалою агентств Standard & Poor's і Fitch - на два ступені нижче за поточний рейтинг Італії та на чотири рівні гірше за найвищий рейтинг "AAA", який визначено США зараз, стверджує аналітик ING Groep NV Падрайк Гарві.
"Наша власна модель кредитних рейтингів показує, що становище США гірше, ніж у Італії, через цілий коктейль проблем: держборгу, бюджетного дефіциту, платіжного балансу, залежно від позикових коштів у приватному секторі, банків і добробуту населення", - цитує доповідь Гарві агентство Bloomberg.
На думку експерта, єдине, що дозволяє США мати більш високий рейтинг, ніж Італія, - "здатність друкувати долари". За оцінками ING, можливість регулювати обсяг світової резервної валюти повинна додавати 2-3 ступені до суверенного рейтингу США, таким чином, їх реальний рейтинг повинен бути на рівні "AA" або "АА+" - на 1-2 щаблі нижче, ніж зараз.
Порівняння з Італією невипадково: по всьому світу останніми днями посилюються побоювання, що Італія стане першою великою країною єврозони, що постраждала від боргової кризи і вимушена звернутися за міжнародною допомогою. За абсолютним обсягом держборгу Італія посідає третє місце в світі після США та Японії.
"Якщо американські політики дійсно вирішать, що самогубство - безболісний спосіб вирішення проблем і не піднімуть стелю держборгу, то США дуже нескоро зможуть повернутися до рейтингів рівня "ААА", - зазначив керівник відділу ринків з фіксованою прибутковістю Evolution Securities Гері Дженкінс.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поставило рейтинг США "Ааа" на перегляд з можливістю зниження вперше з 1995 року через загрозу того, що Конгрес може не встигнути підвищити граничний рівень американського держборгу з поточних $14,3 трлн до 2 серпня.
Відсутність своєчасного вирішення з держборгу створює "невеликий, але зростаючий ризик короткострокового дефолту" США, причому ймовірність такого розвитку подій вже не є мінімальною, вважають експерти Moody's.
У середині червня Moody's попереджало про можливе зниження рейтингу Італії з нинішнього рівня "Аа2" через величезний обсяг держборгу і відсутність чіткого плану скорочення бюджетного дефіциту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас