Moody's помістило борговий рейтинг США на перегляд з можливістю зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's помістило борговий рейтинг США на перегляд з можливістю зниження

Казна та Політика
446
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service оголосило про те, що помістило суверенний борговий рейтинг США на рівні "ААА" на перегляд з можливістю зниження через побоювання із приводу стану фінансової системи країни, якій загрожує "технічний дефолт" у випадку, якщо до 2 серпня не буде піднято стелю з держборгу. Про це повідомляється в прес-релізі агентства.
Moody's вважає, що ймовірність здійснення найбільш песимістичного сценарію, при якому дефолт все-таки відбудеться, є "низькою", однак не "мінімальною". "Внесення рейтингу США в список на перегляд з можливістю зниження відображає можливість того, що стеля з держборгу не буде поставлена вчасно. Тому ризик короткострокового дефолту, який в даний час не дуже високий, може збільшитися", - йдеться в релізі.
Якщо дефолт відбудеться, то, незалежно від його тривалості, агентство більше не буде розглядати рейтинг США на рівні "ААА" як "виправданий": "Швидше за все, рейтинги будуть знижені до рівня "АА".
Таким чином, Moody's стало першим міжнародним рейтинговим агентством, яке помістило рейтинги США на перегляд з можливістю зниження. Раніше агентства S & P і Fitch Ratings також попереджали про таку можливість, однак рейтингових дій ними зроблено не було.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас