Великобританія помилувала чекові книжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія помилувала чекові книжки

Казна та Політика
296
Влада Великобританії переглянула плани щодо відмови від використання чекових книжок до 2018 року, поступившись вимогам з боку благодійних організацій, малого бізнесу і літніх людей.
Британська рада з платіжних систем, яка визначає стратегію з розвитку механізмів платежів в країні, заявила, що чекові книжки будуть використовуватися доти, "доки вони потрібні клієнтам". Тим самим влада Великобританії відмовилася від планів припинити використання чекових книжок до 2018 року.
Офіційно про ці плани було оголошено в грудні 2009 року. Тоді рада з платіжних систем пояснювала це рішення тим, що популярність чеків неухильно скорочується. З 1990 по 2010 рік кількість чеків, які щорічно виписуються, скоротилася з 4 млрд штук до 1,1 млрд. Банки активно наполягали на скасуванні чекових книжок, оскільки для них перевірка чеків - набагато більш трудомісткий і дорогий процес, ніж робота з банківськими картами.
Проте чеки як і раніше активно використовуються в деяких ситуаціях, наприклад, між приватними особами (наприклад, щоб подарувати гроші родичам або друзям), для оплати покупок в невеликих магазинах, для внесків у благодійні організації та школи. Серед тих, хто використовує чекові книжки, багато літніх людей, яким складно освоїти роботу з банкоматами та банківськими картками.
За словами голови ради Річарда Норта, з моменту оголошення про плани ліквідації чекових книжок до них надійшло близько 600 звернень з проханням зберегти чекові книжки. Минулого року були початі пошуки альтернативної системи оплати, проте врешті-решт було вирішено, що найкращим рішенням буде просто зберегти чеки.
Представники асоціацій малого бізнесу, благодійних організацій і організацій, які захищають права літніх людей, схвалили нове рішення. З банків поки відреагував тільки Royal Bank of Scotland, який підкреслив, що "ніколи не підтримував цей фіксований термін щодо скасування чекових книжок і продовжить пропонувати чеки, поки клієнти потребують їх".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас