Deutsche Bank просить суд відмовити владі США в позові на 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank просить суд відмовити владі США в позові на 1 млрд доларів

Казна та Політика
291
Найбільший банк ФРН Deutsche Bank подав до суду Нью-Йорка клопотання з проханням залишити без розгляду позов влади США, які звинувачують його "дочку" в шахрайстві і вимагають компенсацію в 1 млрд доларів, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.
У клопотанні адвокати банку охарактеризували відомості, викладені в позовній заяві влади США, як "в корені невірні" і заявили, що багато пунктів звинувачення не підтверджені конкретними доказами. Крім того, на їхню думку, у позові містяться фактологічні помилки. "Позов багатий на голослівні заяви, але бідний на факти", - зазначають юристи.
Позов американської прокуратури до Deutsche Bank пов'язаний з діяльністю фінансової установи MortgageIT, придбаного банком в 2007 році. Як раніше повідомило агентство Bloomberg, в період з 1999-го по 2009 рік MortgageIT видав понад 39 тис. іпотечних кредитів, забезпечених гарантією державного страхування, на загальну суму 5 млрд доларів. При цьому, на думку прокуратури, позики не відповідали вимогам нормативних актів. Зокрема, банк видавав кредити клієнтам з украй низьким рівнем платоспроможності.
Кредитна організація при цьому, на думку влади США, була поінформована про ризики, пов'язані з виданими кредитами, і розраховувала заробити на перепродажу цих іпотечних позик.
В результаті уряд США виплатив кілька сотень мільйонів доларів за численними страховим позовами з боку позичальників, а в майбутньому може виплатити ще кілька сотень мільйонів.
У США в 2008 році почалася криза на ринку нерухомості через великої кількості іпотечних кредитів, виданих позичальникам, з високим ризиком неповернення коштів. Потім дана криза поширилася на країни Європи і в результаті призвела до світової фінансової кризи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас