Європейська боргова криза вступила в нову фазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська боргова криза вступила в нову фазу

Казна та Політика
1034
Європейська боргова криза вступила в нову фазу, і регулятори повинні якомога швидше виробити ясне рішення боргових проблем, щоб зупинити їх поширення, яке загрожує стабільності єдиної європейської валюти, заявив глава Банку Італії, майбутній глава Європейського центрального банку Маріо Драгі.
"Тепер необхідно, щоб ті, хто намагаються керувати борговою кризою, внесли ясність, чітко визначили політичні завдання, інструментарій та обсяг наявних в їх розпорядженні ресурсів. Цей крок необхідний для забезпечення стабільності єврозони та її валюти", - цитує виступ Драги на щорічному засіданні банківської асоціації Італії агентство Bloomberg.
Уряди країн єврозони більше не можуть розраховувати на те, що вартість залучення коштів для них буде близькою до прибутковості німецьких держоблігацій лише тому, що вони беруть участь у валютному союзі, вважає глава італійського ЦБ.
"Фінансова спроможність суверенних держав більш не є отриманою, її треба заробляти - високим і стійким зростанням, яке можливе тільки в тому випадку, якщо з бюджетом все гаразд. Сьогоднішня вартість залучення кредитних коштів відображає цю нову реальність", - сказав він.
Останніми днями прибутковість облігацій Греції, Ірландії, Португалії, а також Італії та Іспанії оновлює рекорди. При цьому інвестори все більше побоюються, що саме Італія стане наступною жертвою боргової кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас