Московська податкова відсудила у Walt Disney 73,5 мільйонів рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Московська податкова відсудила у Walt Disney 73,5 мільйонів рублів

425
Після довгого судового розгляду компанія Walt Disney визнана винною в ухиленні від сплати податків на 73,5 мільйонів рублів.
Як встановив суд, Walt Disney Studios Sony Pictures Releasing домовилася з кінолабораторією ТОВ "СінеЛаб Колор" про поставку в Росію інтенегативів, які використовуються для одержання копій фільмів для кінотеатрів. Кінолабораторія погодилася працювати з Walt Disney, однак запропонувала клієнту укласти договори із ЗАТ "Корона" та ТОВ "Вікторія".
Московська податкова інспекція № 10, здійснивши перевірку, з'ясувала, що ці компанії мають ознаки фірм-одноденок. Інспекція вирішила, що WDSSPR необґрунтовано віднесла сплачені цим компаніям суми на витрати, зменшивши базу з податку на прибуток. Рішенням від 31 січня 2010 р. податківці донарахували компанії 73,5 млн. рублів податку на прибуток, ПДВ та відповідні штрафи і пені.
Walt Disney подала скаргу в арбітражний суд. Суд став на сторону податкової інспекції та відхилив вимогу кінопрокатника про скасування штрафу.
У I півріччі 2010-2011 фінансового року прибуток Walt Disney збільшився на 25% до 2,2 млрд. доларів. Роком раніше показник був на рівні в 1,8 млрд. доларів. Прибуток у II кварталі, що завершився в квітні, впав на 1% до 952 млн. доларів.
Виручка Walt Disney за шість місяців склала 19,8 млрд. доларів, що на 8% більше, ніж за минулий фінансовий рік.
За підсумками минулого фінансового року прибуток компанії виріс на 20% до 3,9 млрд. доларів, виручка збільшилася на 5% до 38,1 млрд. доларів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас