Білорусь готова продати Росії сім своїх держкорпорацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь готова продати Росії сім своїх держкорпорацій

Казна та Політика
817
Офіційний Мінськ веде переговори про приватизацію держпакетів семи білоруських корпорацій. Про це повідомив прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович в кулуарах конференції ділових кіл Митного союзу у вівторок.
Діалог ведеться безпосередньо з російськими компаніями, які зацікавлені у придбанні білоруських активів.
Мясникович продемонстрував журналістам список компаній, які Білорусь готова запропонувати до приватизації.
Крім того, уряди Росії і Білорусі обговорюють відмову Мінська від газотранспортної системи на користь Росії, повідомив Мясникович.
"Це вперше в історії Європи, коли суверенна держава відмовляється від газотранспортної системи на користь партнера по Митному союзу", - сказав прем'єр-міністр Білорусі.
За його словами, зараз йдуть переговори про приватизацію пакету "Гродноазоту" з "СИБУРом" і "Роснафтою", "Настану" з "ЛУКОЙЛом", "Бєлтрансгазу" з "Газпромом", Мозирського НПЗ з "Роснафтою", МТС з АФК "Система", МАЗа з "Російськими машинами" і держкорпорацією "Ростехнології", "Інтеграл" з "Ростехнологіями".
У вівторок питання формули ціни на газ для Білорусі та питання приватизації "Бєлтрансгазу" глава уряду Білорусі обговорював на зустрічі з прем'єром РФ Володимиром Путіним.
"Я думаю, що буде розумний компроміс", - сказав Мясникович.
На питання, чи пов'язана продаж держчастки "Бєлтрансгазу" з майбутньою ціною на газ для Білорусі, Мясникович відповів, це мається на увазі, але безпосередньо не пов'язано.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас