Білорусь обговорює відмову від ГТС на користь Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь обговорює відмову від ГТС на користь Росії

Енергетика
241
Уряду РФ і Білорусі обговорюють відмову Мінська від газотранспортної системи на користь Росії, повідомив прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович журналістам в кулуарах конференції ділових кіл Митного союзу.
"Питання продажу (частки "Бєлтрансгазу" "Газпрому") і питання формування цін (на газ) - це дві самостійні гілки. І питання не тільки цін, і ще третє, про що ви не знаєте, що і умови подальшого функціонування газотранспортної системи - це вперше в історії Європи, коли суверенна держава відмовляється від газотранспортної системи на користь партнера по Митному союзу", - сказав Мясникович.
За його словами, у вівторок питання формули ціни на газ для Білорусі і питання приватизації "Бєлтрансгазу" обговорювалося на зустрічі з прем'єром РФ Володимиром Путіним, за підсумками якої будуть дані додаткові доручення. "Я думаю, що буде розумний компроміс", - сказав Мясникович.
На питання, чи пов'язаний продаж держчастки "Бєлтрансгазу" з формуванням формули ціни на газ для Білорусі, Мясникович відповів: "Ми маємо це на увазі, але це безпосередньо не пов'язано".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас