Профспілки вимагають від Януковича ветувати закон про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки вимагають від Януковича ветувати закон про пенсійну реформу

Казна та Політика
733
Національний форум профспілок України (НФПУ) звернувся до Президента з вимогою ветувати закон про пенсійну реформу, схвалений Верховною Радою.
Про це йдеться в повідомленні НФПУ, переданому УНІАН.
"Проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" прямо порушує ст. 22 Конституції, яка забороняє звуження змісту та обсягу прав і свобод при схваленні нових законів або внесенні змін до чинних законів", - йдеться в повідомленні, підписаному главою НФПУ Мирославом Якібчуком.
У заяві також зазначається, що реформа звужує права і свободи понад 14 млн. працівників, які регулярно платять внески до Пенсійного та інших фондів і більш ніж 5 млн., які нерегулярно платять внески в ці ж фонди. "Таким чином, пенсійна реформа прямо порушує права більше 20 млн. громадян України", - підкреслюється в заяві.
Крім того, як зазначають у профспілках, зміни до пенсійного законодавства, за які проголосувала ВР, порушують моральні норми суспільства, оскільки 14 тис. vip-пенсіонерів і надалі отримуватимуть високі незароблені пенсії, які будуть сплачуватися за рахунок не ними зроблених пенсійних внесків.
Отже, НФПУ вимагає у Президента як гаранта Конституції накласти вето на закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
Як повідомляв УНІАН, 8 липня Верховна Рада Україна схвалила в цілому Закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас