Політолог: Для Тимошенко справа, швидше за все, може обійтися умовним вироком або амністією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Для Тимошенко справа, швидше за все, може обійтися умовним вироком або амністією

Казна та Політика
1196
Арешт екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко був би серйозною проблемою для нинішньої влади. Це викликало б гостру кризу у відносинах із заходом і сприяло б посиленню політичної напруги в країні. Про це розповів голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, відповідаючи на запитання читачів FIANCE.UA.
"Судовий процес над Тимошенко неминуче буде виглядати як політизований. Адже йдеться не про звичайного громадянина, а про лідера однієї з найбільших опозиційних політичних партій і колишнього прем'єр-міністра - саме так це сприймають на Заході. Я думаю, що на Банковій це добре розуміють, інакше Тимошенко, як і Луценко, вже була б арештована. Я прихильник версії, що, швидше за все, справа обійдеться умовним вироком або амністією", - вважає політолог.
Він додав, що, тим не менш, у багатьох людей у ​​владі є бажання якось публічно покарати Тимошенко. Однак, через відсутність чіткої стратегії, вони зараз вагаються з рішенням. Так Фесенко пояснив свою впевненість у можливості "м'якого покарання" для екс-прем'єра, "без відсидки, але з чималим ризиком арешту". Що стосується суті самих звинувачень, експерт назвав їх досить "суперечливими".
"Претензії з угоди 2009 року абсолютно обґрунтовані: на мій погляд, йдеться про серйозний політичний прорахунок. Але знову-таки, на думку багатьох юристів, це швидше політична відповідальність, ніж правова чи кримінальна. Якщо ми створюємо такий прецедент, і Тимошенко посадять за угоди 2009 року, то ризик такої ж відповідальності буде стояти перед Януковичем чи Азаровим за Харківські угоди. І будь-який політик, який буде укладати ту чи іншу контрверсійну угоду, буде ризикувати своєю свободою. Я вважаю не треба плутати політичну помилку з кримінальною відповідальністю", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас