McDonald's виграв суд і може називатися продуктовим магазином — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McDonald's виграв суд і може називатися продуктовим магазином

550
Російський арбітраж визнав, що компанія McDonald's в Росії не надає ресторанні послуги, а просто реалізує продовольчі товари, як магазин.
Отже, діяльність McDonald's повинна обкладатися ПДВ за ставкою 10, а не 18 відсотків. Про це пише "РБК daily".
Перемогу над податковою службою McDonald's здобув у Федеральному арбітражному суді Московського округу (ФАС МО). У суді McDonald's наполягав на застосуванні до мережі ставки в 10 відсотків ПДВ (встановлена ​​для продовольчих магазинів), тоді коли податківці були переконані, що компанія надає послуги, а тому ПДВ для неї повинен становити 18 відсотків.
Суперечка McDonald's з податківцями розпочалася у вересні 2010 року, коли мережа ресторанів звернулася до суду з проханням визнати неправомірними претензії податківців з ПДВ на 487,3 мільйони рублів. Дану суму ФНС спробувала донарахувати компанії після того, як виїзна перевірка компанії показала, що з січня 2006-го по грудень 2007 року при реалізації продуктів з м'яса, молока, хлібобулочної продукції, морепродуктів і дитячого харчування McDonald's застосовувала ставку ПДВ розміром 10 відсотків.
У ФНС вказували, що McDonald's не мав права застосовувати таку ставку, однак суди першої та апеляційної інстанцій встали на бік світового гіганта, а ФАС МО підтвердив їх вирішення.
Юристи, опитані виданням, відзначають, що підхід судів правильний. McDonald's передає споживачам право власності на товари, а це ознака реалізації. Навіть якщо McDonald's надає послуги громадського харчування, в ході надання цих послуг він, насамперед, реалізує продовольчі товари.
Компанія McDonald's була заснована в 1940 році братами Діком і Маком Макдональдами. Мережа ресторанів корпорації представлена ​​більш ніж в 100 країнах. У Росії перший ресторан мережі McDonald's був відкритий в 1990-му році - в перший день його відвідало 30 тисяч чоловік, що стало рекордом для мережі McDonald's.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас