Медведєв порахував, скільки грошей вивезуть з Росії в 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв порахував, скільки грошей вивезуть з Росії в 2011 році

Казна та Політика
359
Президент РФ Дмитро Медведєв стурбований масштабами відтоку капіталу з Росії. За оцінкою ЦБ РФ, відтік капіталу в 2011 році "складе до 35 мільярдів доларів", сказав Медведєв на зустрічі з главами провідних російських компаній.
При цьому Медведєв нагадав, що і в 2010 році відтік капіталу з країни "був немаленьким - під 40 мільярдів". Він зазначив, що причина тому несприятливі речі, які існують в економіці і правовій сфері РФ.
Президент також сказав, що іноземні інвестори позитивно сприйняли нові підходи, які були заявлені керівництвом країни для поліпшення інвестклімату в країні. "Всі розуміють, що інвестиційний клімат у нас далекий від досконалості, але вони готові вкладатися в нашу економіку", - цитує слова глави держави Інтерфакс. Медведєв поскаржився, що "поки реальний приплив інвестицій не настільки великий, як хотілося б".
Поліпшити статистику з відтоку капіталу в 2011 році дозволить збільшення держборгу, вважає Антон Сафонов, аналітик Інвесткафе.
"На мій погляд, відтік капіталу буде тривати все перше півріччя. Зараз також ростуть не тільки іноземні активи компаній, але й іноземні активи банків. В першу чергу такий відтік пов'язаний з негативними настроями інвесторів, у зв'язку з уповільненням зростання ВВП у третьому кварталі. За рахунок більш хороших показників у четвертому кварталі, відтік капіталу вдасться уповільнити на початку 2011 року. Така втеча капіталу призвела до ослаблення рубля, тому поки керівництво Банку Росії обмежується тільки словами про підвищення ставок, однак зовсім скоро ці слова можуть стати реальністю. Швидше за все, підвищення ставок відбудеться в першому кварталі 2011 року", - коментує експерт.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас