Уряд Греції призначив відповідального за приватизацію активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції призначив відповідального за приватизацію активів

Казна та Політика
194
Уряд Греції призначив відповідального за приватизацію активів. Ним став керівник Eurobank Equities Костас Мітропулос. Його кандидатура була затверджена міністром фінансів країни Евангелосом Веніцелосом, передає Reuters
Мітропулос отримав докторський ступінь у Лондонській школі економіки (London Business School), має досвід в управлінні проектами. Наразі він очолює інвестиційний підрозділ одного з найбільших грецьких банків - EFG Eurobank.
Нагадаємо, Греція під тиском Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ) готується провести програму приватизації активів, в результаті якої країна може виручити 50 млрд євро до 2015 року. Дана програма стала однією з умов надання другого пакету фінансової допомоги, над проектом якого працюють європейські лідери.
Греція перебуває в глибокій економічній кризі, яка поставила країну на поріг дефолту. У травні 2010 року Євросоюз та МВФ схвалили виділення кредитної лінії Греції в 110 млрд євро, для того щоб Афіни змогли виконати свої боргові зобов'язання. При цьому вже зараз зрозуміло, що країна не зможе обійтися без другої програми допомоги, обсяг якої, за деякими даними, може перевищити обсяг першої і складе 115 млрд євро.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас