Аналітики: Найближчими місяцями ціна нафти Brent може досягти 120 дол./бар. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Найближчими місяцями ціна нафти Brent може досягти 120 дол./бар.

Енергетика
315
Ціна бареля Brent вже найближчими місяцями може досягти 120 дол, котирування і далі будуть рости, вважає начальник аналітичного управління ІК "Атон" В'ячеслав Буньков, передає РБК daily.
"Вливань МЕА не вистачило і на місяць, що зрозуміло, якщо врахувати, що недопоставки з Лівії з надлишком компенсувалися перевищенням квот Саудівською Аравією", - зазначив він.
З ним погоджується і провідний спеціаліст департаменту ринкових досліджень ІФД "Капітал" Віталій Крюков, на думку якого, якщо МЕА продовжить вкидати на ринок нові обсяги нафти, це може мати зворотний ефект. "Декларованою метою поставки додаткових обсягів на ринок є підтримка світової економіки. Збільшення пропозиції повинно призвести до зниження цін на сировину. Але відновлення економіки призведе до збільшення попиту і, отже, до ще більшого зростання цін", - прогнозує експерт.
Водночас, на думку Крюкова, російським і європейським політикам (особливо в передвиборчий рік) надмірне зростання нафтових цін украй невигідне і вони будуть намагатися знизити вартість продуктів на АЗС. "Крім того, за прикладом срібла на ринку нафти можуть бути підвищені маржинальні вимоги, що покаже реальний рівень спекуляцій. Поєднання цих факторів може призвести до падіння ціни Brent до 90 долл.", - вважає аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас