Путін: РФ активно працює з Україною над схемою інтеграції 3+1 на базі Митсоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: РФ активно працює з Україною над схемою інтеграції 3+1 на базі Митсоюзу

Казна та Політика
355
Уряд РФ активно працює з українською стороною над схемою інтеграції 3+1 на базі Митного союзу, повідомив прем'єр Володимир Путін на зустрічі з економістами РАН.
"Сьогодні з ранку розмовляв з президентом України, ми зараз активно на рівні експертів працюємо над запропонованою українською стороною схемою 3+1. Тобто три учасники Митного союзу - Росія, Білорусь і Казахстан і плюс Україна. Ми поки що не можемо сказати, на які рішення могли б вийти", - сказав Путін.
Прем'єр при цьому відзначив, що пропозиції українських колег активно опрацьовуються, і висловив сподівання, що цей процес буде корисним і важливим.
Путін також попросив фахівців РАН висловитися з цього питання.
Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович минулої п'ятниці, 8 липня, заявив, що договірна база України з Росією, Білоруссю і Казахстаном повинна бути перенесена на відносини країни з Митним союзом в форматі 3+1. "Запропонована нами формула 3+1 є нашою стратегією. Вона покладена в основу національного прагматизму нашої зовнішньої політики. Тому зараз ми вмовляємо наших партнерів, що та договірна база, яка побудована на двосторонньому рівні між Росією, Білоруссю і Казахстаном, повинна бути перенесена, як мінімум, у формулу "3+1", - сказав Янукович.
За його словами, координація між цими країнами буде посилюватись, тому Україна "так чи інакше буде мати можливість долучатися до цих процесів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас