Україна заборонила ввезення овочів з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заборонила ввезення овочів з ЄС

Аграрний ринок
830
Україна тимчасово заборонила імпорт із країн Євросоюзу деяких продуктів рослинного походження без надання офіційного документа про проведені дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички. Про це повідомляє Держветфітослужба України.
До списку заборонених продуктів внесені картопля, помідори, цибуля, капуста, морква, буряк, огірки, бобові та деякі інші.
Таке рішення прийнято Міністерством аграрної політики і продовольства України та Головною державною інспекцією з карантину рослин з метою попередження ввезення на територію України небезпечних продуктів рослинного походження.
Нагадаємо, в Європі від кишкової інфекції, викликаної бактерією E.coli, вже загинули більше 50 людей.
Число заражених кишковою паличкою в Європі перевищила 4 тис. осіб.
Небезпечна кишкова інфекція в Європі спочатку була зафіксована на півночі Німеччини. Спочатку експерти вважали, що джерелом хвороби стали імпортовані з Іспанії огірки, помідори і салат.
Випадки інфекції зафіксовані в 12 країнах.
Експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я попередив, що у німецьких епідеміологів залишилося дуже мало часу для пошуку джерела високопатогенної кишкової палички, що викликала масштабну епідемію
Санітарно-епідеміологічний нагляд Німеччини стверджує, що джерело спалаху інфекції виявлено в паростках вирощених в країні бобових культур.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас