На Львівщині за комуналку описали квартиру з двома дітьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Львівщині за комуналку описали квартиру з двома дітьми

Казна та Політика
686
У Львівській області на підставі судового рішення Шевченківського райсуду м. Львова описали двокімнатну квартиру для подальшої реалізації за комунальні борги. Унікальність випадку в тому, що в цій квартирі живуть двоє неповнолітніх дітей, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
ЛКП "Збоїща-408" мало всі підстави подати в суд на мешканку будинку, на вулиці Чигиринській, 13, Марію К. Загальний борг за квартирну плату та комунальні послуги досяг 46 тис. грн. Починаючи з 2007 року жінка жодного разу не платила за комунальні послуги. Пояснювала, що ніхто з мешканців квартири не працює, маючи двох неповнолітніх дітей. Єдиним джерелом доходів сім'ї є її невелика пенсія. "Якщо я заплачу 500 грн за комунальні послуги і квартиру, то зможу прожити за 200 грн?" - запитує вона.
9 березня 2011 р. Набрав чинності Закон України про виконавче провадження у новій редакції, яким передбачено: якщо сума боргу перевищує десять неоподатковуваних мінімумів (9 тис. 600 грн), можна звернути стягнення на єдине житло. У першу чергу стягнення звертається на рухоме майно та майно в квартирі. Однак у квартирі ніякого майна ми не побачили, отже, залишається нерухоме майно", - каже головний державний виконавець Шевченківського відділу державної виконавчої служби Львівського міського управління юстиції Наталія Баїрова.
Втім, до 46-тисячного боргу причетне і саме ЛКП "Збоїща-408". Щомісяця сім'я Марії К. отримує до сплати суму, що перевищує норми здорового глузду. Наприклад, рахунок за травень цього року: холодна вода - 143 грн, гаряча вода - 337 грн, центральне опалення - 127 грн, квартирна плата - 82 грн. При цьому в квартирі фактично проживають дві особи - Марія К. і одна з її дочок. Малолітні діти навчаються в школі-інтернаті. Лічильники на воду в квартирі відсутні.
За словами Марії К., колишній начальник ЛКП обіцяв їй як багатодітній матері встановити лічильники безкоштовно, але слова не дотримав.
Про арешт квартири, в якій зареєстровані двоє малолітніх дітей, начальник відділу у справах дітей Шевченківської райадміністрації Світлана Скобало дізналася від видання. За її словами, за законом ніхто не має права позбавити дітей не те що права власності, а й права користуватися квартирою. Про те, щоб позбавити дітей житла, й мови бути не може.
У Національній федерації профспілок вважають, що влада повинна бути послідовною. Підписані президентом України Віктором Януковичем законопроекти, згідно з якими недержавним підприємствам ПЕК списується майже 25 млрд грн боргу, суперечать будь-яким принципам соціальної справедливості. Щоб відновити ці принципи, Україні потрібен закон, який списує борги громадян за житлово-комунальні послуги та гарантує ліквідацію заборгованості по зарплаті.
Цілком можливо, що після реалізації квартири на торгах колишнім її власникам мало що залишиться, - говорить заступник директора агентства нерухомості "Росан-Довіра" Вадим Ващук. - Із суми, за яку буде реалізовано квартиру, 10 відсотків піде державній виконавчій службі. Якщо борг не зросте, то 46 тис. грн перерахують ЛКП. Решту віддадуть колишнім власникам квартири. Що вони будуть робити з цими грошима, нікого не цікавить - куплять однокімнатну квартиру чи витратять їх якось інакше".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас