США покарали Пакистан доларом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США покарали Пакистан доларом

Казна та Політика
732
США позбавили Пакистан військової допомоги в розмірі 800 мільйонів доларів. Як повідомила газета The New York Times з посиланням на джерела в адміністрації США, це викликано невдоволенням Вашингтона з приводу того, що Пакистан видворив з країни американських військових радників і недостатньо активно, на думку Білого дому, співпрацює з США у сфері боротьби з тероризмом.
800 мільйонів доларів - це більше третини тієї допомоги, яку США виділили пакистанським силовим структурам. Газета відзначає, що якщо відносини між двома країнами знову покращаться, то ці гроші, можливо, будуть все ж виплачені.
Агентство Reuters нагадує, що відносини між Пакистаном і США останнім часом різко погіршилися. Глибоке обурення в Пакистані викликало, зокрема, те, що американський спецназ без жодного узгодження з Ісламабадом ліквідував на пакистанській території ватажка терористичної мережі "Аль-Каїда" Усаму бен Ладена. Після цього Пакистан вислав з країни понад 100 американських військових інструкторів і пригрозив закрити військову базу, якою користується ЦРУ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас