Подружжю Ходорковських, можливо, доведеться покинути Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подружжю Ходорковських, можливо, доведеться покинути Росію

Кримінал
823
Михайлу Ходорковському після звільнення з в'язниці, можливо, доведеться виїхати з Росії. Про це телеканалу BBC заявила дружина екс-глави ЮКОСу Інна Ходорковська. Фрагменти інтерв'ю опубліковані на сайті Ходорковский.ру.
"Є ще крім нашого бажання, є ще зовнішня ситуація, яка обмежує наш вибір до мінімуму. Мені, наприклад, близька Росія, йому (Михайлу Ходорковському) вона теж близька. Але знаєте, є вимушені ситуації, при яких залишають якийсь вибір, і ти йдеш по цьому вибору. Те, що ми хочемо, чи дадуть йому (робити те, що він хоче) важко сказати насправді. Питання відкрите", - заявила дружина засудженого бізнесмена.
Також вона розповіла, як їй живеться з думкою про те, що її чоловік перебуває в ув'язненні. "Вісім років... Природно, вісім років тому це не було моїм способом життя і не було способом життя Михайла. Потім я не можу сказати, що це звикання. Просто ось зараз така реальність. Я виконую, що потрібно, я не думаю про те, що треба, не треба. Я розумію, що є дійсність, і треба до неї бути готовим у будь-який момент", - сказала Інна Ходорковська.
Крім того, дружина колишнього голови ЮКОСу повідала про те, як проходять її зустрічі з чоловіком. "Якщо це СІЗО, то, відповідно, побачення раз на місяць. Ми ділимо ці побачення, три години ділимо на всіх родичів. Тобто для, наприклад, конкретно мене і моїх дітей виходить близько години... Якщо це стосується колонії, то там зовсім інший режим. Там відвідування: довгострокові побачення - чотири рази на рік, а короткострокові - шість разів на рік", - розповіла вона.
В кінці 2010 року Хамовнічеський суд Москви засудив Михайла Ходорковського і колишнього керівника МФО "Менатеп" Платона Лебедєва до 14 років колонії кожного за другою порушеною проти них справою. 24 травня Мосміськсуд пом'якшив покарання Ходорковському і Лебедєву на один рік, і тепер вони повинні вийти на свободу у 2016 році.
Екс-глава ЮКОСу розподілений в дев'ятий загін виправної колонії №7 карельського міста Сегежа.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас