Ще один потужний землетрус у Японії: Персонал "Фукусіми" евакуйовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один потужний землетрус у Японії: Персонал "Фукусіми" евакуйовано

Казна та Політика
760
Біля східного берега Японії недалеко від аварійної АЕС "Фукусіма" стався потужний землетрус. Підземні поштовхи магнітудою 7,0 були зафіксовані 10 липня о 9:57 за місцевим часом (3:57 за Києвом), передає Reuters.
За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу був у 212 кілометрах від міста Сендай (острів Хонсю) і в 250 кілометрах від "Фукусіми". Осередок землетрусу був на глибині 34,9 кілометра. У районі було оголошено попередження про цунамі. Про жертви і руйнування інформації не надходило.
Після оголошення цунамі почалася евакуація робітників з АЕС "Фукусіма", які займалися усуненням наслідків аварії після потужного землетрусу, що стався в березні. Пізніше очікування цунамі не підтвердилися. Висота приливної хвилі в районі північно-східних префектур Японії склала 10 сантиметрів.
Сьогоднішній удар стихії припав на той самий район, який 11 березня вже постраждав від потужного землетрусу магнітудою 9.0. Тоді через підземні поштовхи та наступного за ними цунамі АЕС "Фукусіма-1" була серйозно пошкоджена. Зокрема, була виведена з ладу система охолодження реакторів, що призвело до часткового розплавлення тепловиділяючих зборок і викиду радіації, який поки не зупинено.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас