Президент Філліпін продав свій Porsche на вимогу громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Філліпін продав свій Porsche на вимогу громадян

Казна та Політика
332
Президент Філіппін Беніньо Аквіно продав свій старий Porsche 911, тому що "перестав відчувати себе в ньому безпечно". Проте експерти вважають, що глава однієї з найбідніших країн світу вирішив позбутися предмету розкоші, щоб уникнути народних хвилювань.
За словами критиків, придбання 50-річним президентом спортивної машини вартістю в 102 000 доларів - це прояв нечутливістю до своїх громадян, велика частина яких ледве зводить кінці з кінцями, передають Вести.
"Ця машина мені більше не належить", - заявив Аквіно на прес-конференції, зазначивши, що продав спорткар за ті ж гроші, за які купив на минуле Різдво ($104 тисячі).
Президент також "цинічно" додав, що постійні згадки в пресі зробили йому додаткову рекламу, яка в майбутньому, як він сподівається, підвищить його шанси на виборах, відзначають журналісти. Філіппінський лідер заявив, що вже давно перестав відчувати себе в безпеці в "Порше", але не наважувався поставити машину в гараж, оскільки, за його словами, вона б там просто проржавіла.
Виправдовуючись за "безсердечне ставлення до свого народу", в якому його звинувачували журналісти, президент Філіппін заявив, що купував машину в уживаному стані.
Згідно з одним з опитувань громадської думки, більше половини з 1200 респондентів вважають неприпустимим рішення президента купити спорткар навіть за свої гроші в той час, коли рівень життя в країні низький і постійно ростуть ціни на продовольство і паливо.
ЗМІ відзначають, що до придбання Porsche 2007 року випуску, заради якої Аквіно навіть узяв кредит у банку, він їздив на старенькому BMW.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас