Експерти: Понад 80% українських виробників твердого біопалива припинили його випуск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Понад 80% українських виробників твердого біопалива припинили його випуск

Енергетика
583
Понад 80% українських компаній, що виготовляють паливні брикети та гранули, припинили випуск продукції, йдеться в звіті "Ринок біопалива Україні в 1-му півріччі 2011р.", підготовленому "Центром відновлюваної енергетики Fuel Alternative".
При цьому обсяги виробленого в Україні твердого біопалива у квітні-червні скоротилися на 52% порівняно з аналогічним періодом 2010 року.
На думку укладачів звіту, головним негативним фактором для галузі в поточному році став гострий дефіцит і подорожчання сировини: деревних відходів та лушпиння соняшнику. "Також на багатьох виробників палива негативно вплинуло набрання чинності з 1 квітня 2011 р. нової редакції Податкового кодексу, що передбачає обмеження у веденні господарської діяльності для суб'єктів на єдиному податку", - сказано в документі.
Крім того, на думку експертів, для більшості виробників актуальна проблема низької ефективності виробництва через технологічну відсталість обладнання.
Як повідомлялося, виробництво паливних брикет та гранул в Україні в 2010 році зросло на 50% порівняно з 2009 роком - до 450 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас