БЮТ-Батьківщина вимагатиме визнати нелегітимним голосування у ВР закону про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ-Батьківщина вимагатиме визнати нелегітимним голосування у ВР закону про пенсійну реформу

Казна та Політика
579
Парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" вважає процес схвалення Верховною Радою закону про пенсійну реформу нелегітимним і має намір направити до парламенту проект постанови про скасування такого рішення, повідомив народний депутат Сергій Сас (БЮТ-Батьківщина).
"Ми будемо готувати проект постанови про скасування рішення щодо пенсійної реформи та відповідно до регламенту (Верховної Ради) попередимо голови Верховної Ради не підписувати закон, який схвалений з порушенням регламенту та Конституції", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.
Нелегітимність схвалення закону про пенсійну реформу Сас пояснив тим, що депутати проголосували за продовження вечірнього засідання парламенту 7 липня до схвалення закону про пенсійну реформу, тоді коли сам документ був схвалений в 1 годину 30 хв ночі вже 8 липня.
За його словами, вечірнє засідання могло тривати до 24.00 7 липня, а після півночі необхідно було закрити його і почати ранкове засідання.
"Тобто, є підстави стверджувати: рішення про схвалення закону про пенсійну реформу проходило поза рамками пленарного засідання, що є підставою для визнання голосування нелегітимним. Це - однозначно і запереченню не підлягає, оскільки всі документи Ради схвалюються в межах пленарного часу і на пленарному засіданні", - зазначив "бютівець".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас