ВР ввела підвищення пенсійного віку для жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ввела підвищення пенсійного віку для жінок

Казна та Політика
4202
За ухвалення в цілому доопрацьованого варіанту урядового законопроекту № 7455 проголосували 248 депутатів за мінімально необхідних 226.
Зокрема, за законопроект проголосували фракції: Партії регіонів - 188, Народної партії - 20, Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" - 11, депутатської групи "Реформи заради майбутнього" - 18, а також 11 позафракційних депутатів.
Рада встановила, що до 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років і страховий стаж яких досяг не менше 30 років, за умови звільнення з роботи.
У цьому випадку розмір їх пенсії зменшується на 0,5% за кожний повний або неповний місяць дострокового виходу на пенсію.
У процесі розгляду законопроекту депутати Ради не підтримали поправки, внесені опозицією, і схвалений Радою закон практично не відрізняється від редакції, схваленої в першому читанні.
Рада також встановила максимальний розмір пенсії на рівні 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, тоді коли раніше діяла норма законодавства, яка передбачає максимальний розмір пенсії на рівні 12 прожиткових мінімумів.
При цьому обмеження максимального розміру пенсії поширюється лише на пенсіонерів, яким вона буде призначатися після набуття чинності цього закону.
Документом також введено збільшення пенсійного віку для чоловіків, що працюють на державній службі, з 60 до 62 років.
Чоловікам, науково-педагогічним працівникам, парламент збільшив до 62 років вік призначення пенсії за наявності стажу наукової роботи не менше 20 років.
Закон також передбачає збільшення протягом 10 років необхідної вислуги для призначення пенсії військовослужбовцям з 20 до 25 років.
При цьому парламент підтримав поправку депутата від ПР Олександра Кузьмука не збільшувати вислугу років для військових льотчиків і підводників, зберігши 20 років.
Рада також визначила механізм запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і передбачила початок перерахування страхових внесків з року, в якому буде забезпечена бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду.
При цьому учасниками накопичувальної системи встановлюються особи, яким на дату введення системи виповнилося не більше 35 років.
Розмір страхового внеску на дата впровадження системи встановлюється на рівні 2% бази нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, передбаченого для таких учасників, з наступним його щорічним підвищенням на 1 в.п. до 7%.
Як повідомляло агентство, законопроект №7455 був зареєстрований в Раді 13 грудня 2010 року, а після доопрацювання - 31 травня 2011 року та схвалений у першому читанні 16 червня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас