Експерти відзначають прозорість підготовки української енергетики до приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти відзначають прозорість підготовки української енергетики до приватизації

Енергетика
236
Голова Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Євген Мармазов відзначає прозорість процесу підготовки до приватизації теплової генерації та енергопостачальних підприємств в Україні. "Факт того, що голова Фонду держмайна Олександр Рябченко виступає на різних інвестиційних форумах, відкрито в присутності преси підписує план розміщення акцій і регулярно відповідає на всі запитання, а інформація про стан об'єктів приватизації є відкритою в системі розкриття звітності Держкомісії з фондового ринку та цінних паперів, свідчить про прозорість процесу приватизації", - говорить він.
При цьому, Євген Мармазов підтримав рішення уряду закріпити за державою пакет у розмірі 25% +1 акція з метою забезпечення інтересів у стратегічній галузі, визначальною енергетичну безпеку країни. "Це дозволить також контролювати інвестора на етапі виконання ним взятих інвестиційних зобов'язань і проведення реформ в енергетиці", - вважає він.
Як повідомлялося, 30 червня голова ФДМ Олександр Рябченко підписав план-графік продажу держпакетів акцій 11 енергокомпаній. У серпні планується оголосити конкурс з приватизації 50% акцій "Закарпаттяобленерго", 46% акцій "Черкасиобленерго", 45% акцій "Західенерго" і 25% акцій "Київенерго"; у вересні - 50% акцій "Вінницяобленерго" 45% акцій "Чернівціобленерго" , 40% акцій "Донецькобленерго" і 25% акцій "Дніпроенерго", у жовтні - 50% акцій "Дніпрообленерго", 45% акцій "Крименерго" та 26% акцій "Тернопільобленерго".
Голова ФДМ нагадав, що початкова вартість цих пакетів акцій буде розраховуватися з ринкових котирувань паперів на фондовій біржі за останні 6 місяців. За оцінками інвестиційної групи "Сократ", доходи від приватизації 11 пакетів держакцій енергогенеруючих та енергопостачальних компаній можуть скласти 5-5,5 мільярда гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас