Депутати не захотіли запобігати дискримінації людей похилого віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати не захотіли запобігати дискримінації людей похилого віку

Казна та Політика
975
Верховна рада відмовилася встановити гарантії запобігання дискримінації людей похилого віку.
За схвалення в першому читанні законопроекту № 7224 "Про запобігання дискримінації щодо осіб літнього і похилого віку", запропонованого депутатами від фракції Народної партії Олегом Зарубінським і Миколою Шершуном, проголосували 95 депутатів за мінімально необхідних 226.
Законопроектом передбачалося визначити основні принципи і компетенцію органів державної влади у сфері запобігання дискримінації літніх людей.
Також пропонувалося законодавчо закріпити за літніми людьми право на заняття підприємницькою діяльністю, отримання кредитів, захист їх прав на власність.
За схвалення законопроекту за основу проголосували депутати з опозиційних фракцій, а також з фракції Комуністичної партії, Народної партії та групи "Реформи заради майбутнього".
Не голосували депутати з фракції Партії регіонів, і це викликало обурення голови Ради Володимира Литвина.
"Я скажу, шановні колеги, можливо, те, чого не потрібно було б говорити: потрібно, напевно, завтра буде всім потренуватися деякі рішення схвалювати, щоб зрозуміли хоча б, що є корпоративна солідарність, якщо ми говоримо, що є парламентська більшість", - сказав спікер.
Після голосування щодо даного законопроекту депутати з НП зібрали свої речі і пішли із зали, але спікер залишився головувати на засіданні.
У лютому уповноважений Ради з прав людини Ніна Карпачова констатувала суттєве зростання бідності та злиднів серед літніх людей у ​​2000-2010 роках.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас