Письменниця з Франції Банон подала позов проти Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Письменниця з Франції Банон подала позов проти Стросс-Кана

Кримінал
425
Французька письменниця і журналістка Трістан Банон подала позов до прокуратури Парижа проти колишнього глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, повідомляє агентство ЕФЕ.
Банон заявила у вівторок, що вирішила звернутися в судові органи для того, щоб покінчити з пеклом, що тривав протягом восьми років. Вона додала, що не хоче більше слухати звинувачення у брехні через те, що не подала позов раніше.
За словами її адвоката, письменниця прийняла рішення подати позов проти Стросс-Кана ще три тижні тому. Її рішення ніяк не пов'язане з кримінальною справою, порушеною проти нього після інциденту в нью-йоркському готелі Sofitel.
Тим часом адвокати екс-голови МВФ напередодні повідомили, що вони планують подати зустрічний позов проти Банон за наклеп.
Адвокат письменниці раніше заявив, що вона стала жертвою сексуальних домагань з боку Стросс-Кана в 2002 році в Парижі, коли вона брала в нього інтерв'ю.
Тоді жінка не стала подавати до суду, оскільки про це її попросила мати, що працює в Соціалістичній партії. Членом цієї партії є Стросс-Кан.
Як повідомлялося, Стросс-Кан був заарештований 14 травня 2011 року в нью-йоркському аеропорту за звинуваченням покоївки готелю Sofitel в сексуальних діях насильницького характеру.
Директора-розпорядника МВФ в останній момент зняли з борту літака, який повинен був вилетіти на його батьківщину, до Франції. 19 травня Стросс-Кан заявив про добровільну відставку з поста директора-розпорядника МВФ. На перших же слуханнях у своїй справі він заявив, що не визнає себе винним.
Незадовго до слухань 1 липня у слідства з'явилися підстави сумніватися в правдивості показань покоївки, яка звинувачує 62-річного Стросс-Кана в сексуальному насильстві. Як вдалося з'ясувати слідству, жінка, яка поскаржилася на екс-главу фонду, протягом довгого часу давала неправдиві свідчення.
Після закінчення судового засідання 1 липня суддя Нью-Йорка Майкл Обус постановив відпустити Стросс-Кана з-під домашнього арешту.
Проте з колишнього глави МВФ не були зняті звинувачення в сексуальних домаганнях і в спробі зґвалтування.
Суддя не повернув Стросс-Кану $1 млн застави та паспорт, щоб той не міг виїхати з США.
"Ця справа ще не завершена, хоча ви могли чути протилежне. Ви повинні постати перед судом 18 липня, я сподіваюся на те, що ви це зробите", - сказав Обус Стросс-Кану в залі суду.
Тим часом покоївка нью-йоркського готелю Sofitel Нафіссату Діалло подала позов проти газети "Нью-Йорк пост", звинувативши її в наклепі.
За повідомленням телеканалу Сі-Ен-Ен, адвокат цієї жінки, яка раніше звинуватила в сексуальних домаганнях колишнього главу МВФ Домініка Стросс-Кана, Кеннет Томпсон вже направив позов проти газети в один з судів Нью-Йорка. Обурення Діалло викликала опублікована "Нью-Йорк пост" стаття, в якій говорилося, що вона нібито займається проституцією. Газета повідомила з посиланням на власні джерела, що Діалло час від часу отримувала гроші від постояльців готелю за сексуальні послуги.
Джерело, знайоме з ходом розслідування справи Стросс-Кана, повідомило Сі-Ен-Ен, що поки не виявлено жодних доказів того, що покоївка дійсно займалася проституцією
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас